Fotografii au reușit pentru prima dată să fotografieze o zebră albinos

Fotografii au reușit pentru prima dată să fotografieze o zebră albinos

Fotografii amatori de la National Geographic au reușit pentru prima dată să fotografieze o zebră-albinos. S-a întîmplat acest lucru în Parcul Național Serengeti din Tanzania.


Zebra diferă de ceilalți reprezentanți ai rasei sale prin dungile sale nu atît de întunecate și blană mai dechisă la culoare.


Oamenii de știință au menționat că zebra s-a ”înălbit” din cauza insuficienței de melanină, un pigment care reglează culoarea pielii. Zebrele-albinoase sînt extrem de rare. În captivitate trăiesc doar două exemplare, iar zebra-blondă tanzaniană este primul reprezentant al acestei specii care trăiește în sălbăticie. Cercetatorii notează că printre zebre nu există nici o discriminare cu privire la culoarea pielii.


Exemplarul cu pielea mai deschisă a fost acceptată, fără probleme, într-o turmă de cai. De asemenea, oamenii de știință au menționat că dungile albe de pe corpul zebrei sînt unice și nu se repetă niciodată, reprezentînd un fel de carte de identitate. Acum, cercetătorii intenționează să urmărească sănătatea animalului, căruia i se caută acum un nume. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load