COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fostul procuror general din Ucraina, dispus să mărturisească în cazul lui Trump

Fostul procuror general din Ucraina, dispus să mărturisească în cazul lui Trump

Fostul procuror general ucrainean Iuri Luţenko şi-a exprimat disponibilitatea de a depune mărturie în faţa Congresului SUA cu privire la acuzaţiile aduse preşedintelui Donald Trump - potrivit unui interviu acordat BBC.

Întrebat dacă este gata să depună mărturie în cazul acuzației împotriva lui Trump, Luțenko a răspuns:

"De ce nu?". "Sînt absolut deschis și știu că toate acțiunile mele au fost legale, toate declarațiile mele au fost legale, nu îmi este frică de nimic. Mi-e teamă pentru țara mea, pentru că, se pare, Ucraina a devenit acum o victimă într-o mare furtună americană. Vreau să-mi protejez țara", a declarat fostul procuror general de la Kiev.

Amintim că un denunţător anonim din comunitatea de informaţii a SUA a depus recent o plîngere cu privire la comportamentul preşedintelui Donald Trump în timpul unei conversaţii cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, în care liderul de la Casa Albă i-a propus preşedintelui de la Kiev să-l menţină în funcţie pe șefului Parchetului General, Iuri Luţenko.


Trump l-a lăudat pe Luţenko deoarece a deschis subiectul declanşarii unei anchete penale împotriva familiei Biden.

În plus, Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Trump şi un personaj central în controversa americano-ucraineană, i-a cerut în repetate rînduri lui Iuri Luţenko să înceapă o anchetă împotriva fostului vicepreședinte american Joe Biden și a fiului său, Hunter.

Luţenko, însă, a explicat că a declarat doar că Ucraina este gata să coopereze în acest caz dacă FBI sau parchetul american vor demara o anchetă și a insistat că Biden nu a încălcat legile Ucrainei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load