Fostul președinte kîrgîz Almazbek Atambayev, reținut

Fostul președinte kîrgîz Almazbek Atambayev, reținut

Fostul președinte kirghiz Almazbek Atambayev a fost reținut.


Despre aceasta anunţă Interfax cu referire la corespondentul său la fața locului.


Potrivit 24.kg, Atambayev însuși a decis să se predea autorităților. Alături de el se află reprezentanți ai Partidului Social Democrat din Kîrgîzstan Kunduz Zholdubaev și Farid Niyazov. Se observă că susținătorii fostului președinte nu deblochează trecerea pentru mașina cu el, se aud împușcături.


Mai devreme, tot pe 8 august, a început un nou asalt al reședinței politicianului din satul Koy-Tash din apropiere de Bișkek. Potrivit susținătorilor lui Atambayev, la operație au participat aproximativ 200 de miliţieni.


Primul atac asupra reședinței lui Atambayev a început în seara zilei de 7 august, dar a fost respins de susținătorii politicianului. Ca urmare a operațiunii eșuate a forţelor de miliţie cu destinaţie specială, desfășurată de Comitetul de Stat pentru Securitatea Națională (SSSN) din Kîrgîzstan, vice-comandantul unității Alpha Usenbek Niyazbekov a fost ucis. De asemenea, s-a anunţat că șeful poliției regionale din regiunea Chui, în care se află satul Koy-Tash, se află în comă. Al doilea atac, care a început în noaptea de 8 august, a fost, de asemenea, respins. Conform ultimelor date, 79 de persoane au fost rănite în confruntări.


Almazbek Atambayev a condus Kîrgîzstanul în perioada 2011-2017. Împotriva lui a fost pornită o anchetă parlamentară, ale cărei rezultate vor fi transferate procuraturii. Împotriva fostului preşedinte ar mai putea fi intentat un proces penal pentru corupţie, tăinuirea veniturilor și eliberarea de arme-premii membrilor grupurilor de bandiți.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load