Fostul preşedinte al Egiptului a fost ucis, situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada

Fostul preşedinte al Egiptului a fost ucis, situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada

Fostul preşedinte al Egiptului a fost ucis

Preşedintele turc Erdogan afirmă că fostul şef de stat egiptean Morsi “a fost ucis”.


Şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat miercuri că fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi “a fost ucis”, imputînd responsabilitatea morţii acestuia autorităţilor egiptene, informează AFP, transmite Protv.ro.


“La tribunal, el a stat chircit pe jos timp ce 20 de minute. Autorităţile nu au făcut nimic pentru a-i veni în ajutor. El a fost ucis şi nu a murit din cauze naturale”, a declarat Erdogan în timpul unei întîlniri electorale la Istanbul.


Erdogan a afirmat că va face totul pentru a-i aduce pe responsabilii egipteni ”în faţa tribunalelor internaţionale”.


Provenit, la fel ca Morsi, din mişcarea islamistă, Erdogan l-a calificat pe acesta drept “martir” după anunţarea decesului său, luni, şi i-a acuzat pe “tiranii” aflaţi la putere în Egipt că sînt responsabili de moartea lui, o aluzie la preşedintele Abdel Fattah al-Sissi.

Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada în 2020

Situaţia din Peninsula Coreeană ar putea escalada anul viitor dacă Statele Unite nu reuşesc să convingă Administraţia de la Phenian că sînt serioase în ceea ce priveşte îmbunătăţirea relaţiilor, a declarat Alexander Venediktov.


„Nu există nicio îndoială că dacă Departamentul de Stat nu reuşeşte să-şi demonstreze seriozitatea în faţa Phenianului privind îmbunătăţirea relaţiilor cu Coreea de Nord, în anul 2020 vom avea o escaladare a situaţiei din Peninsula Coreeană”, a declarat Alexander Venediktov, transmite Zf.ro.


Preşedintele american Donald Trump a declarat în urmă cu o săptămînă că nu "se grăbeşte" să facă o înţelegere cu Coreea de Nord privind programul său nuclear, reiterînd că relaţiile dintre cele două state sînt pozitive.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load