Focuri de armă, trase în centrul orașului Odesa

Focuri de armă, trase în centrul orașului Odesa

În apropierea școlii №122, de pe str. Novoselski, 48 se desfășoară operațiunea specială de reținere a infractorilor înarmați.


Martorii oculari comunică despre focuri de armă, trase și despre ofițeri de Poliție răniți. Din cîte se pare o persoană a fost ucisă.


Informația a fost reînnoită la 16:04. Martorii oculari au povestit pentru "Dumskaia" că a murit un locuitor, de 60 de ani, din casa №48. "El avea demult probleme cu capul, acesta a ieșit în grabă cu arma și a început să tragă", spune vecinul. Ce-i drept, Poliția a reținut lîngă peretele casei încă cîteva persoane, care sînt percheziționate, de aceea nu este clar totuși ce se întîmplă.


Informația a fost reînnoită la 16:08. Vecinii au povestit că numele bărbatului omorît era Valentin. "S-a ascuns timp de cinci ani, după care, din anumite motive a cedat nervos", spun ei.


Informația a fost reînnoită la 16:12 Judecînd după materialul video al lui Iurie Prazdnikov, bărbatul a rănit un trecător (conform altor surse, un polițist) dintr-un pistol, a fugit spre el, trăgînd din nou în acesta. Apoi s-a întors la intrarea din curte și a început să deschidă poarta. În acel moment el a fost împușcat de polițiști.


Informația a fost reînnoită la 16:18.  Potrivit Departamentului de Stat al Poliției Naționale, au fost răniți trei polițiști: polițistul de sector și doi agenți operativi ai Departamentului de Poliție Primorsk. Ei au venit la casa, unde, potrivit informațiilor lor, se ascundea criminalul, căutat pentru infracțiunea prevăzută în partea a 4-a a art. 296 din Codul penal al Ucrainei. Criminalul a folosit arma de foc și a fost împușcat mortal, la fața locului, de către oamenii legii, care au fost chemați în ajutor.


Unul dintre răniți este în stare gravă.


Informația a fost reînnoită la 16:40.  Potrivit "Dumskaia", criminalul ucis, care a rănit polițiștii, e cunoscutul lider pro-rus de la Odesa Valentin Doroșenko.


Acesta declarase că e membru al "Partidului lui Stalin", iar în anul 2010 a candidat pentru postul de primari și chiar l-a chemat la duel pe primarul orașului de atunci Eduard Gurviț.


Doroșenko este căutat de poliție ca participant activ la revoltele din apropierea clădirii Departamentului de Poliție regional, de pe str. Evreiască, din toamna anului 2013. Este vorba de încercarea de a-l elibera pe liderului reținut al Partidului Rodina, Igor Markov.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load