COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Focarul de coronavirus a avut efecte benefice asupra mediului

Focarul de coronavirus a avut efecte benefice asupra mediului

Epidemia de coronavirus a ucis peste 2.000 de persoane și a infectat aproximativ 74.000 de oameni pînă în prezent. Paradoxal, virusul ucigaș are și un efect benefic pentru sănătate.

Epidemia de coronavirus a ”reușit” să reducă emisiile de carbon din zona Chinei. Emisiile de carbon au ajuns de la 400 de milioane de tone la 300 de milioane de tone avînd în vedere că multe fabrici și-au redus activitatea iar unele chiar au fost închise.

China, cel mai mare consumator de petrol din lume

China este cel mai mare importator și consumator de petrol din lume, însă capacitatea de producție a rafinăriilor din provincia Shandong – centrul petrolier al țării – a ajuns la cel mai scăzut nivel din toamna anului 2015.


„Măsurile pentru controlul răspîndirii coronavirusului au dus la reduceri de la 15% la 40% la nivelul producției în sectoarele industriale cheie”, se arată în raport. „Emisiile de CO2 s-au redus cu cel puțin un sfert în ultimele două săptămîni.”, notează Digi24.

Poluarea va crește din nou

”Ecologiștii au avertizat că acest fenomen este, totuși, temporar. „După ce epidemia de coronavirus va fi controlată este posibil să observăm un fenomen de retorsiune”- fabrici care vor mări producția pentru a compensa pierderile din această perioadă”, a declarat Li Shuo, purtătorul de cuvînt al Greenpeace China.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load