Fiul disperat al victimei intoxicate cu „Novichok” a scris o scrisoare lui Putin

Fiul disperat al victimei intoxicate cu „Novichok” a scris o scrisoare lui Putin

Fiul victimei intoxicate cu agentul neuroparalitic „Novichok” a adresat o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin și s-a plîns de inacțiunea autorităților britanice.


Despre aceasta a relatat însuşi autorul răvaşului pentru The Sunday Mirror.


Evan Hope de 20 de ani a declarat despre trădare şi lipsă de sprijin din partea guvernului britanic. „Mă tem că nu vom avea niciodată dreptate pentru mama și mă simt trădat de guvern și dezamăgit de el", a subliniat el.


În scrisoarea sa, Hope a cerut liderului rus să-i predea britanicilor pe suspecții în „cauza Skripale” - Alexander Petrov (Alexander Mişkin) și Ruslan Boshirov (Anatoly Cepiga), care, potrivit lui Hope, sînt protejaţi de Moscova.


„Sînt disperat. Putin este singura persoană care poate ajuta la restabilirea justiției. Am nevoie de ajutorul său pentru a face dreptate pentru mama mea", a concluzionat el, adăugînd că are încredere în președintele rus.


La începutul lunii martie, omul de știință Vil Mirzayanov, care a fost implicat în cercetarea cu „Novicjok”, a explicat de ce fostul colonel al GRU, Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, nu au murit din cauza substanței chimice.


În luna decembrie a anului trecut, a doua victimă a intoxicaţiei cu „Novichok” în Amesbury, Charles Rowley, a declarat despre agravarea sănătăţii sale și despre moartea iminentă. Potrivit lui, el poate muri în termen de 10 ani, iar după otrăvire, vederea lui s-a deteriorat și are probleme cu mişcarea.
Rowley și prietena lui, Don Sturgess, au găsit o sticlă cu resturile de „Novichok” în Amesbury, în iunie. Femeia a luat sticla de parfum și a stropit lichid asupra ei. Drept urmare, aceasta a murit.


Fostul ofițer al serviciului de informații militare rus, Serghei Skrypal, și fiica sa au fost găsiți inconștienți în localitatea britanică Salisbury, în martie 2018. Marea Britanie a acuzat Rusia pentru incident, Moscova neaga toate acuzațiile care i se aduc.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load