COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fiți cu ochii pe cer! Un fenomen astronomic rar va putea fi urmărit și în Moldova

Fiți cu ochii pe cer! Un fenomen astronomic rar va putea fi urmărit și în Moldova

Venus și Jupiter vor putea fi admirate cu ochiul liber în acest weekend în cea de-a doua și cea mai spectaculoasă apropiere din acest an.

Cele două planete luminoase vor trece foarte aproape una de cealaltă, părînd că sînt pe punctul de a se ciocni, informează Forbes.

În timp ce Jupiter este de patru ori mai mare decît Venus, ultima strălucește de 12 ori mai puternic în perioada 12 - 26 noiembrie, iar cel mai impresionant spectacol îl vor oferi în acest weekend.


Între cele două planete există o distanţă extrem de mare, dar de pe Pămînt, cele două planete se văd în conjuncţie, iar Jupiter este de aproape şapte ori şi jumătate mai departe de Pămînt decît Venus. De aceea Venus este corpul mai strălucitor.

Pentru cei din emisfera nordică, fenomenul va putea fi urmărit cel mai bine la aproximativ 45 de minute după apusul de duminică, 24 noiembrie 2019, cînd Venus și Jupiter vor apărea foarte aproape una de cealaltă chiar deasupra orizontului dinspre sud-vest.

Surprizele însă nu se termină aici. Luni, celor două planete li se va alătura și Luna. Toate cele trei corpuri vor apărea pe cerul nocturn ca un triunghi de lumină, la o distanță de doar cîțiva centimetri una față de alta.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load