COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Finlanda iese treptat din carantină

Finlanda iese treptat din carantină

Din 1 iulie, guvernul Finlandei a atenuat restricțiile de carantină, permițînd desfășurarea festivalurilor, meciurilor sportive și altor evenimente în aer liber cu participarea mai mult de 500 de persoane. Despre acest lucru a anunțat joi, 2 iulie, ediția finlandeză Yle, transmite korrespondent.net.


În același timp, zona evenimentului trebuie să fie delimitată în sectoare mai mici, separate unul de altul de zone de protecție. În fiecare astfel de sector nu trebuie să fie mai mult de 500 de spectatori cu posibilitatea de a respecta distanța de 1-2 m.

Pentru fiecare sector, trebuie să existe o intrare separată, toalete proprii și puncte de vînzare a mîncării și băuturilor.


Cerințele actuale vor fi valabile pînă la 1 august, anularea totală a restricțiilor privind activitățile în masă este planificată începînd cu 1 octombrie, dacă nu se va înrăutăți situația epidemiologică.

Rămîne în vigoare recomandarea de a lucra de la distanță în toate cazurile în care este posibil. Pentru cei care vin din alte țări, se recomandă autoizolarea de 14 zile.

Guvernul recomandă evitarea călătoriilor neimportante peste hotare în toate țările, cu excepția Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Danemarcei și Islandei.

Începînd cu 13 iulie, Finlanda va deschide hotarele pentru cetățenii din țările UE și din zona Schengen cu mai puține cazuri de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în țară au fost confirmați 22 de pacienți noi - mai mult decît majoritatea indicatorilor din ultimele 3 săptămîni, care doar de două ori s-au apropiat de 20.

În total, de la începutul epidemiei în Finlanda au fost înregistrate 7236 de cazuri confirmate de coronavirus și 328 de decese.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load