Festival de Film de la Cannes 2019: Cine face parte din juriul internaţional

Festival de Film de la Cannes 2019: Cine face parte din juriul internaţional

Actriţa americană Elle Fanning şi cineaştii grec Yórgos Lánthimos şi francez Robin Campillo se numără printre membrii juriului internaţional al Festivalului de Film de la Cannes 2019, prezidat de regizorul mexican Alejandro González Iñárritu, potrivit organizatorilor.


Regizorul mexican Alejandro González Iñárritu, premiat cu patru trofee Oscar, a fost ales preşedintele juriului internaţional al ediţiei de anul acesta, a 72-a, a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 14 - 25 mai. Inarritu îi succede în acest rol actriţei australiene Cate Blanchett. 


19 filme concureaza anul acesta pentru prestigiosul premiu Palme d'Or, iar printre acestea se numără "La Gomerra/ The Whistlers", de Corneliu Porumboiu. Au mai fost selecţionate filme de regizori celebri precum Pedro Almodovar, Arnaud Desplechin, Ken Loach şi fraţii Jean-Pierre şi Luc Dardenne.


În 2018, premiul Palme d’Or a revenit producţiei japoneze "Shoplifters", de Kore-eda Hirokazu, care ulterior a fost nominalizată la premiul Oscar pentru film străin.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load