COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Festivalul de la Cannes ar putea fi anulat

Festivalul de la Cannes ar putea fi anulat

Organizatorii Festivalului de la Cannes se declară optimişti în ceea ce priveşte desfăşurarea viitoarei ediţii, programată pentru luna mai, fără să excludă însă posibilitatea unei anulări din cauza propagării coronavirusului şi a restricţiilor instituite în Franţa.

"Rămînem optimişti în limite rezonabile, sperînd că vîrful epidemiei va fi atins la sfîrşitul lunii martie şi că situaţia va fi ameliorată în aprilie", a declarat Pierre Lescure pentru cotidianul Le Figaro, în timp ce speculaţiile continuă pe tema desfăşurării ediţiei de anul acesta al întîlnirii anuale de pe Croazetă, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

"Nu sântem însă inconştienţi. Dacă lucrurile nu vor evolua astfel, vom anula", a subliniat acesta.


Numeroase evenimente sportive, spectacole şi manifestări culturale, prevăzute să se desfăşoare în perioada următoare, sânt anulate în fiecare zi, în urma unei interdicţii iniţiale referitoare la evenimente cu 5.000 de participanţi, actualizată duminică pentru cazuri referitoare la 1.000 de participanţi.

Restricţiile vor rămîne în vigoare pînă pe 15 aprilie, dar o eventuală intrare a Franţei în stadiul de epidemie constituie o adevărată sabie a lui Damocles pentru organizatorii de evenimente.

Festivalul de la Cannes a refuzat o ofertă recentă de asigurare în caz de epidemie şi pandemie, a scris, marţi, revista specializată Variety.

"Oferta pe care ne-au făcut-o este de doar 2 milioane de euro în timp ce bugetul nostru se ridică la 32 de milioane", a argumentat Lescure.

"Nu e grav, pentru că avem rezerve", a afirmat acesta, menţionînd existenţa unor fonduri care ar permite festivalului ''să acopere cel puţin un an fără încasări''.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de la Cannes este programată în perioada 12-23 mai, juriul fiind prezidat de cineastul american Spike Lee. Lista filmelor în competiţie pentru Palme d'Or urmează să fie dezvăluită cu ocazia unei conferinţe de presă, pe 16 aprilie.

La Cannes, mai multe manifestări profesionale de prim rang au fost amînate, precum Mipim, destinat domeniului imobiliar, sau cea de-a treia ediţie a Cannes Séries, un festival anual dedicat serialelor dramatice.

MipTV, al doilea cel mai mare eveniment mondial al profesioniştilor din televiziune, prevăzut pentru perioada 30 martie - 2 aprilie, a fost anulat de organizatori fără explicaţii suplimentare.

Situaţia este ''un veritabil dezastru social şi economic'', a spus săptămîna trecută primarul David Lisnard, care a solicitat ''măsuri imediate'' din partea autorităţilor precum şi ''fonduri de urgenţă''.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load