Fenomenul "știrilor false" a ajuns și la urechile lui Papa

Fenomenul "știrilor false" a ajuns și la urechile lui Papa

Papa Francisc a condamnat astăzi răul reprezentat de ştirile false şi a precizat că jurnaliştii şi utilizatorii reţelelor sociale ar trebui să se ferească şi să demaşte tacticile manipulative pe care le-a numit de „şarpe”.


Acestea alimentează divizarea care serveşte intereselor politice şi economice, se arată în primul document emis de un suveran pontif pe tema fake news.


A fost publicat după luni de dezbatere privind măsura în care ştirile false ar fi influenţat campania electorală americană din 2016 şi alegerea lui Donald Trump la Casa Albă.


Documentul poartă numele „Adevărul vă va elibera - ştirile false şi jurnalismul pentru pace”, iar la întocmirea lui, Papa Francisc s-a folosit de simbolismul lui Adam şi al Evei şi de tentaţia şarpelui.


Greg Burke, purtătorul de cuvînt al Vaticanului: „Cred că ştirile false au devenit un fenomen important acum şi este nevoie de mai multă responsabilitate din partea comunicatorilor, a jurnaliştilor. Papa vorbeşte despre Adam şi Eva şi despre şarpele care o păcăleşte pe Eva în Grădina Edenului. Papa nu spune că toţi jurnaliştii sînt şerpi, dar cu siguranţă admite că pot fi”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load