TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fenomen neobișnuit în Catalonia: Străzile au fost inundate cu spumă marină (VIDEO)

Fenomen neobișnuit în Catalonia: Străzile au fost inundate cu spumă marină (VIDEO)

Fenomen bizar pe străzile orașului Tossa de Mar din Catalonia. Străzile au fost inundate cu spumă marină ca urmare a furtunii Gloria, scrie CNN.

Cel puțin opt persoane au murit, iar școlile și drumurile au fost închise după ce furtuna Gloria a lovit Spania, provocînd căderi intense de zăpadă, rafale de vînt de peste 100 de kilometri pe oră și valuri înalte în regiunile de coastă.

Deși spuma nu este toxică pentru oameni a fost nevoie de intervenția autorităților pentru a curăța străzile.


Gloria este una dintre cele mai puternice furtuni maritime din vestul Mării Mediterane, cu valuri care au ajuns pînă la zece metri înălţime în unele zone din Marea Balearelor, care mărgineşte regiunea spaniolă Catalonia şi insulele Baleare.

Aproximativ 220.000 de persoane din provincia Girona au rămas fără energie electrică timp de cîteva ore, potrivit serviciilor de urgenţă, scrie Mediafax. De asemenea, autostrada AP7 dintre Franţa şi Spania a fost blocată în zona frontierei din cauza ninsorii, iar circulaţia pe mai multe căi ferate a fost suspendată.

Furtuna a început de marţi să afecteze şi sudul Franţei, unde aproximativ 1.000 de persoane din regiunea Pyrenees-Orientales au rămas fără energie electrică. În zona deltei fluviului Ebru, apa sărată a inundat 30 de kilometri de culture de orez, iar pagubele se anunţă imense.

Şase sate din departamentul Pyrénées-Orientales, aflat în sudul Franţei, au primit ordin de evacuare din cauza furtunii Gloria, anunţă postul BFMTV. În urma ploilor, rîul Agly, care traversează un bazin cu 30.000 de locuitori, a fost plasat sub cod roşu de inundaţii. Decizia a fost luată după ce rîul a atins cota de alertă de 6,68 metri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load