COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Familia Trump a vizitat Taj Mahal, monument închinat iubirii (FOTO)

Familia Trump a vizitat Taj Mahal, monument închinat iubirii (FOTO)

Preşedintele american Donald Trump, care nu vizitează de obicei situri culturale în călătoriile sale oficiale, şi-a făcut timp luni pentru a vizita emblematicul Taj Mahal din India alături de soţia sa, Melania.

Donald Trump a avut parte de o primire grandioasă în India: preşedintele american a fost întîmpinat de peste 100 de mii de oameni pe un uriaş stadion de cricket.

Ceremoniile au început însă la aeroport, unde şeful Casei Albe a fost întîmpinat de premierul indian. Apoi, Trump a inaugurat cel mai mare stadion de cricket din ţară, unde laudele, aplauzele şi uralele au curs neîntrerupt. După uriaşa baie de mulţime, preşedintele american a mers la Taj Mahal, pentru a asista la momentul în care soarele apune peste somptuosul mausoleu, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Donald Trump stă două zile în India, iar schimburile comerciale reprezintă principalul subiect de discuţie cu oficialii de la New Delhi. Un prim anunţ a venit, de altfel, la cîteva ore de la aterizare: India va cumpăra de la americani elicoptere militare în valoare de trei miliarde de dolari. Trump a anunțat în fața a peste 125.000 de oameni, pe stadionul de cricket din Ahmedabad, că India şi SUA îşi vor extinde parteneriatul strategic prin cooperare în regiunea indo-pacifică şi prin acorduri în domeniul apărării în valoare de mai multe miliarde de dolari.


În onoarea vizitei sale, premierul Narendra Modi a pregătit un spectacol grandios pentru „bunul său prieten”, cu cîntece și dansuri tradiționale regiunii de origine a șefului Guvernului indian.

Donald şi Melania, care au ajuns în India pentru o vizită de 36 de ore, au făcut o escală în oraşul Agra pentru a vizita uimitoarea structură de marmură albă construită în secolul al XVII-lea de împăratul Shah Jahan în memoria primei şi celei mai iubite soţii ale sale, Mumtaz Mahal. Cuplul prezidenţial şi anturajul lor au mers la Taj Mahal, pregătit atent înainte de vizită - animalele rătăcite au fost strînse cu cîteva zile înainte şi toţi ceilalţi turişti, chiar şi cei care au rezervat online cu cîteva luni înainte, nu au avut voie să intre în celebrul sit timp de şase ore începînd de la amiază (06:30 GMT), a declarat un purtător de cuvînt al poliţiei indiene.

Preşedintele şi prima doamnă au pozat pentru fotografi cu Taj Mahal în fundal şi s-au plimbat în jurul complexului, însoţiţi de un ghid care i-a informat despre istoria şi arhitectura monumentului. Cei doi au fost văzuţi discutînd şi uneori ţinîndu-se de mînă.

Este posibil ca Trump să aibă o slăbiciune pentru monument, notează dpa. În 1990, el şi-a numit un cazinou şi un hotel din Atlantic City - în prezent vîndut - Trump Taj Mahal.

"Taj Mahal este impresionant. Un testament atemporal pentru bogăţia şi frumuseţea diversă a culturii Indiei. Mulţumesc, India!", au scris Melania şi Donald Trump în cartea vizitatorilor, pe care au semnat-o amîndoi.

Ivanka Trump a pozat şi ea cu soţul ei, Jared Kushner, cu Taj Mahal în fundal.

Complexul este de obicei plin de vizitatori. Este principala destinaţie turistică a Indiei şi atrage între 7 şi 8 milioane de vizitatori anual.

Autorităţile indiene au dat drumul la importante cantităţi de apă în Yamuna, rîul poluat care se varsă la poalele monumentului ridicat în secolul al XVII-lea de împăratul Shah Jahan, astfel încît cuplul prezidenţial să nu fie deranjat de mirosurile neplăcute degajate de acesta de obicei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load