Falsul chirurg italian Matteo Politi, în libertate

Falsul chirurg italian Matteo Politi, în libertate

Falsul chirug italian Matteo Politi a scăpat de arestul preventiv, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis să fie plasat sub control judiciar. Hotărîrea nu a fost contestată de procurori, iar Matteo Politi a fost pus în libertate.


Pe durata controlului judiciar, Matteo Politi nu are voie să plece de pe raza teritorială a Municipiului Bucureşti și a județului Ilfov, decît cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, nu are voie să desfăşoare profesia de chirurg plastician-estetician și trebuie să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele de existenţă, scrie Mediafax.


Falsul chirurg italian se afla în arest preventiv din 7 februarie 2019.


Procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sectorului 1 îl acuză pe Matteo Politi de înșelăciune în formă continuată și simplă și de exercitarea fără drept a profesiei. În privința infracțiunii de înșelăciune, italianul e acuzat că a păgubit două persoane, spunîndu-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Acesta i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca garanţie pentru închirierea spaţiului.


La începutul lunii februarie, Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară.


În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a mințit timp de mai mulţi ani că e medic și a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load