X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Facebook va semna un acord cu SUA, Parlamentul britanic declară "stare de urgenţă", iar Scandalul Huawei continuă

2 mai. 2019,, 07:30   Externe
2167 0

Acordul dintre Facebook şi SUA ar putea include supravegherea confidenţialităţii datelor

Facebook şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) negociază o eventuală soluţie care ar impune companiei să creeze un comitet independent de supraveghere a confidenţialităţii datelor şi să ia alte măsuri pentru a proteja utilizatorii, a informat miercuri Politico, citînd o sursă.

Paşii vor include numirea unui ofiţer autorizat de către FTC pentru confidenţialitatea şi protecţia datelor de la cel mai înalt nivel al conducerii Facebook şi crearea unui comitet de supraveghere a confidenţialităţii datelor personale care să includă membrii ai consiliului de administraţie a companiei, se arată în raport.

Potenţialul acord dintre companie şi FTC se adaugă celor 3 miliarde de dolari pe care Facebook a anunţat săptămîna trecută că le va aloca pentru a acoperi acordul cu autorităţile de reglementare din SUA.

Parlamentul britanic declară "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice

Parlamentul britanic a declarat miercuri "stare de urgenţă" simbolică privind schimbările climatice, susţinînd un apel al liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, pentru o "măsură rapidă şi drastică" privind protecţia mediului pentru generaţiile viitoare, relatează Reuters.


Măsura a fost adoptată ca o moţiune a opoziţiei, folosind o procedură de obicei ignorată de partidul de guvernămînt şi nu are consecinţe directe asupra politicii.

Dar este un semn al unei mişcări crescînde a activismului vocal, în special în rîndul tinerilor din Europa, care au organizat greve în şcoli şi campanii de neascultare civilă pentru a solicita luarea unor măsuri.

După cele 11 zile de proteste ale grupului de activişti ai "Extinction Rebellion" au provocat tulburări majore în centrul Londrei în ultimele săptămîni, iar tînăra activistă suedeză Greta Thunberg s-a adresat parlamentarilor într-o sesiune la nivel înalt.

Scandalul Huawei. Ministrul britanic al Apărării a fost demis de Theresa May

Premierul Marii Britanii, Theresa May, l-a demis miercuri pe ministrul Apărării, Gavin Williamson, în urma unei scurgeri de informaţii legate de o serie de discuţii din cadrul Consiliului Naţional de Securitate (NSC) cu privire la compania chineză Huawei, potrivit CNN.

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, publicat miercuri, Theresa May şi-a pierdut încrederea în abilitatea lui Williamson de a ocupa această funcţie. „Premierul i-a cerut astăzi lui Gavin Williamson să părăsească Guvernul, întrucît şi-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a ocupa funcţia de ministru al Apărării şi de membru al Cabinetului”, se arată în comunicat.

„Decizia premierului se bazează pe comportamentul acestuia în cazul investigaţiei privind dezvăluirea neautorizată a unor informaţii din cadrul unei întîlniri a Consiliului Naţional de Securitate. Premierul le mulţumeşte tuturor membrilor Consiliului pentru cooperare şi consideră subiectul încheiat”, se mai anunţă în comunicat.

A doua fază a negocierilor acordului Brexit încă mai este posibilă pînă la finalul anului 2020

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri că încă mai crede că este posibil să se ajungă la o înţelegere privind a doua etapă a negocierilor acordului Brexit pînă la termenul actual de 31 decembrie 2020, relatează Reuters.

Întrebată dacă va căuta o prelungire a aşa-numitei perioade de tranziţie, ea a spus în faţa unei comisii parlamentare: "Este posibil să se realizeze pînă la sfîrşitul lunii decembrie 2020, acordul de retragere are în cadrul său posibilitatea de a prelungi perioada de implementare."

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amînarea Brexitului. Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană.

Proteste în capitala Venezuelei, organizate de sute de susţinători ai lui Juan Guaido

Sute de susţinători ai preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, dar şi opozanţi ai acestuia, au organizat miercuri manifestaţii în capitala ţării, Caracas, potrivit CNN.

Protestele opozanţilor regimului Maduro au loc după ce liderul opoziţiei, Juan Guaido, a făcut apel la organizarea „celui mai mare protest” din istoria Venezuelei, la o zi după ce a cerut armatei să ajute la înlăturarea preşedintelui Nicolas Maduro. „Ştim că Maduro nu are susţinerea şi respectul forţelor armate. Am văzut că protestele dau rezultate. Trebuie să menţinem presiunea", a declarat Guaido într-un mesaj video postat pe reţelele de socializare.

CNN notează că cei mai mulţi dintre cei care au participat la manifestaţiile pro-Maduro sînt muncitori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?