Facebook şi Google riscă amenzi uriaşe în Germania

Facebook şi Google riscă amenzi uriaşe în Germania

Germania a adoptat unele dintre cele mai drastice reglementări, obligînd platforme online precum Facebook, Twitter şi YouTube să filtreze cu seriozitate conţinutul postat de utilizatori, în caz contrar riscînd amenzi de pînă la 50 de milioane de euro, informează The Wall Street Journal.

Începînd de la 1 ianuarie, companiile din domeniul tehnologiei informaţionale riscă amenzi de pînă la 50 de milioane de euro (60 de milioane dolari) dacă nu şterg conţinutul ilegal de pe platformele pe care le administrează, de la mesaje calomnioase la propagandă neonazistă şi instigare la violenţă. Sub incidenţa legii intră cele mai multe dintre reţelele de socializare online din Germania, scrie Mediafax.

Difuzarea de mesaje avînd conţinut interzis a fost mereu ilegală. Noutatea este că de acum înainte platformele online care au mai mult de două milioane de utilizatori în Germania au responsabilitatea juridică de a elimina conţinutul ilegal.

Mulţi reprezentanţi ai companiilor din Silicon Valley afectate de noile reglementări au avut deja reacţii publice în Germania. Legea a atras şi atenţia organizaţiilor pentru libertatea de expresie şi specialiştilor în drept.

Spre exemplu, Facebook caută modalităţi pentru analizarea în totalitate a celor peste un milion de sesizări zilnice privind mesaje potenţial ilegale.

YouTube, o companie a grupului Alphabet Inc., din care face parte şi Google, utilizează atît softuri, cît şi angajaţi pentru monitorizarea înregistrărilor video.

Platforma de microblogging Twitter utilizează tehnologie internă pentru depistarea mesajelor care promovează terorismul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load