TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Facebook lansează un parteneriat cu poliția britanică pentru combaterea terorismului

Facebook lansează un parteneriat cu poliția britanică pentru combaterea terorismului

Scotland Yard ia atitudine faţă de cei care au de gînd să comită atacuri armate şi intenţionează să le transmită în direct pe internet.


Poliţiştii britanici s-au filmat în timpul unui antrenament, iar imaginile le-au publicat în timp real pe Facebook. Scopul a fost acela de a ajuta reţeaua de socializare să dezvolte tehnologia necesară care să-i identifice rapid pe terorişti şi să le şteargă pe loc postările violente, relatează Noi.md.


Echipaţi cu camere video, poliţiştii britanici din trupele speciale de intervenţie au înregistrat fiecare pas al operaţiunii. Imaginile au fost în paralel analizate de angajaţii Facebook. Este un prim pas prin care reţeaua de socializare speră să dezvolte în cel mai scurt timp instrumentele necesare care să poată depista rapid imaginile postate de atacatatori pe platforma online.


Richard Smith, Comandant Scotland Yard: „Faptul că vom lucra îndeaproape cu Facebook ne va permite să reducem proliferarea acestor materiale online. Asta nu poate fi decît un lucru bun.”


Experimentul va continua pînă cînd programele de inteligenţă artificială ale platformei online vor fi capabile să facă distincţia dintre violenţa reală şi cea din jocurile video. Măsura vine după ce reţeaua de socializare a fost criticată după atacul comis în primăvară la Christchurch, în Noua Zeelandă.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load