Facebook a șters circa 3 miliarde de conturi, Zelenski a mers la Lugansk, iar Rusia a semnat un acord militar cu Sudanul

Facebook a șters circa 3 miliarde de conturi, Zelenski a mers la Lugansk, iar Rusia a semnat un acord militar cu Sudanul

Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false


Facebook a eliminat mai mult de 3 miliarde de conturi false din octombrie pînă în martie, de două ori mai multe decît în precedentele șase luni, a anunțat compania, potrivit Mediafax.


Într-un raport, Facebook a declarat că a înregistrat o "creștere abruptă" în crearea de conturi false în ultimele șase luni. Majoritatea acestor conturi falsificate au fost blocate "în cîteva minute" de la crearea lor.


Ca rezultat, compania estimează că 5% din cei 2,4 miliarde utilizatori activi lunari sînt conturi false, în creștere față de estimările precedente, de 3 - 4%.


Facebook a declarat că a înlăturat peste 7 milioane de postări, fotografii și alte materiale care au încălcat regulile sale.

Zelenski a inspectat condițiile de trai ale militarilor ucraineni


Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a efectuat prima vizită de lucru în regiunea Lugansk, unde a inspectat pozițiile militare.


Acesta a discutat cu soldații despre condițiile de viață, calitatea alimentelor, precum și despre furnizarea de echipamente, pachete sociale și completarea unităților.


În Lugansk, președintele a vizitat prima linie, în special postul de observare. Cea mai apropiată poziție de inamic fiind de 400 de metri.


După examinarea condițiilor de trai ale apărătorilor, Vladimir Zelenski a remarcat necesitatea îmbunătățirii securității.

Rusia a semnat un acord militar cu Sudanul

Rusia a semnat un acord de cooperare tehnologică și militară cu Sudanul, țară supusă sancțiunilor occidentale de peste 20 de ani.


Documentul, semnat de Rusia pe 8 mai și de Sudan pe 9 mai, a intrat în vigoare vinerea trecută. Textul acestui act fiind publicat pe site-ul oficial de informații juridice din Rusia.


Urmare a acordului, Rusia și Sudanul vor coopera pentru pregătirea soldaților și inginerilor, pentru educația militară, medicina de teren, studiul istoriei militare, topografiei și hidrografiei, precum și în domeniile sportului și cultural. 

Rusia a oprit tranzitul de cărbune şi GPL din Kazahstan spre Ucraina


Compania naţională de căi ferate din Kazahstan (KTZ) a suspendat livrările de gaz, petrol lichefiat (GPL) şi cărbune spre Ucraina după ce Rusia, a interzis efectuarea acestor livrări de pe teritoriul său.


Potrivit Reuters, Rusia a interzis propriilor sale companii să exporte produse petroliere, GPL şi cărbune spre Ucraina începînd cu data de 1 iunie 2019, fără o autorizaţie guvernamentală specială, transmite Știri.md cu referire la Lyberi.com. 


Compania naţională de căi ferate din Kazahstan a trimis o scrisoare clienţilor săi în data de 24 mai în care îi informează că această interdicţie se va aplica şi livrărilor provenite din Kazahstan.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load