EXPLOZIE la o uzină chimică din apropierea orașului Milano

EXPLOZIE la o uzină chimică din apropierea orașului Milano

Zeci de persoane au fost rănite, trei fiind în stare gravă, în urma unei explozii produse miercuri după-amiază la o uzină chimică situată la periferia oraşului italian Milano, afirmă surse citate de presa italiană.


Explozia a avut loc miercuri după-amiază la un rezervor al unei uzine pentru tratarea deşeurilor industriale din localitatea Bulgarograsso, situată la periferia oraşului Milano, în nordul Italiei.


În momentul producerii deflagraţiei, în apropierea rezervorului erau 33 de angajaţi, care au inhalat gaze toxice. Majoritatea au suferit răni uşoare, dar nouă au fost spitalizaţi, trei fiind în stare gravă, relatează cotidianul La Stampa şi site-ul IlSussidiario.net.


Explozia a generat un incendiu şi un nor toxic, astfel că autorităţile au dispus evacuarea mai multor case situate în apropierea uzinei.


Primarul localităţii Bulgarograsso, Giampaolo Cusini, a dat asigurări în cursul serii că substanţele din aer nu sînt periculoase.


Pompierii italieni depun eforturi pentru stingerea incendiului şi încearcă să afle circumstanţele producerii accidentului industrial.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load