COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Experţi chinezi au ajuns la Roma pentru a ajuta Italia să lupte cu COVID-19

Experţi chinezi au ajuns la Roma pentru a ajuta Italia să lupte cu COVID-19

Nouă experţi chinezi în coronavirus şi mai multe tone de ajutoare sanitare au sosit joi seară la Roma la bordul unui avion special pentru a veni în sprijinul Italiei, ţara europeană cea mai afectată de epidemie, transmite AFP, citînd surse aeroportuare.

China, de unde a pornit pandemia la sfîrşitul lui 2019 şi unde numărul cazurilor a scăzut semnificativ, a început să trimită specialişti şi material în mai multe state.

Specialiştii chinezi, purtînd măşti, au fost întîmpinaţi pe aeroportul Fiumicino din Roma de reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii.

La bordul avionului se aflau 'ventilatoare, material respirator, electrocardiografe, zeci de mii de măşti şi alte materiale sanitare', a declarat preşedintele Crucii Roşii italiene, Francesco Rocca.


Marţi, într-o discuţie telefonică, ministrul chinez de externe, Wang Yi, i-a dat asigurări omologului său italian Luigi Di Maio în ce priveşte sprijinul Beijingului în lupta împotriva coronavirusului. 'Poporul chinez nu va uita niciodată sprijinul preţios adus de Italia atunci cînd China traversa momentele cele mai dificile în lupta împotriva virusului', a declarat el.

Italia, prima ţară europeană care a întrerupt legăturile aeriene cu China în vîrful epidemiei de pe teritoriul acesteia, este şi cea care s-a arătat cea mai deschisă la proiectul 'Noului drum al mătăsii'.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load