Experiment: Prima plantă din lume care "şi-a făcut un selfie"

Experiment: Prima plantă din lume care "şi-a făcut un selfie"

O ferigă este prima plantă din lume care face selfie-uri în urma unui experiment pus la punct în cadrul unei expoziții dedicate vieții în Pădurea Ecuatorială la Grădina Zoologică din Londra, relatează BBC.


Planta care a primit numele Pete a făcut cîte un selfie la fiecare 20 de secunde folosind energia pe care o produce. Pete este o „Ferigă Mîna Maicii Domnului” sau „Ferigă Părul Fecioarei”.


Oamenii de știință au remarcat capacitatea plantelor care preferă umbra de a produce energie considerînd că orientarea acestei energii pentru a alimenta celule electrice ar putea revoluționa tehnologia de monitorizare a vieții sălbatice.


Scopul ultim al experimentului este să se dezvolte tehnologia prin care plantele ar putea să fie folosite pentru a alimenta camere video și senzori amplasați în sălbăticie.


O pilă de combustie microbiană este un dispozitiv care poate converti energia chimică în energie electrică prin acțiunea micoorganismelor, în acest caz aflate în sol.


Plantele produc zaharuri și oxigen din apă și dioxid de carbon iar o parte din substanțele obținute sînt transportate pînă la pămînt unde microorganismele le descompun producînd energie. Această energie este captată și folosită pentru a încărca un condensator. În momentul în care condensatorul este încărcat acesta declanșează mecanismul care surprinde o fotografie.


Specialiștii au afirmat că tehnologia poate fi folosită pentru a monitoriza zone greu accesibile din pădurea ecuatorială, pentru a aduna informații legate de temperatură, umiditate și rate de creștere a plantelor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load