Europarlamentare 2019 în Olanda, eroare de calcul la Eurovision 2019, Brexit poate continua cu procese de judecată

Europarlamentare 2019 în Olanda, eroare de calcul la Eurovision 2019, Brexit poate continua cu procese de judecată

Rezultate exit-poll europarlamentare 2019. Olanda: Partidul lui Timmermans cîştigă alegerile

Rezultate exit-poll europarlamentare 2019. Partidul Laburist a obţinut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare desfăşurate joi în Olanda, potrivit rezultatelor exit-pollului, un rezultat suprinzător, care impulsionează candidatura lui Frans Timmermans la postul de preşedinte al Comisiei Europene, informează Reuters.


Partidul Conservator al premierului Mark Rutte a ieşit pe locul al doilea, depăşind cu uşurinţă provocarea reprezentată de Forumul pentru Democraţie, noul partid naţionalist al lui Thierry Baudet.


Frans Timmermans, candidatul socialist la preşedinţia Comisii Europene, a votat joi în alegerile europarlamentare din Olanda, ţara sa natal. 


După ce și-a exercitat dreptul constituțional, Timmermans a declarat, ironic, că s-a votat, potrivit Agerpres.

Eroare de calcul la Eurovision 2019

Oficialii Eurovision au anunţat că o eroare a marcat calculul punctajelor finale de la Eurovision 2019, ce a avut loc pe 18 mai, în Tel Aviv, astfel că organizatorii s-au văzut nevoiţi să modifice clasamentul.


European Broadcasting Union (EBU) a anunţat că modificarea a venit în urma descalificării juriului din Belarus, după ce voturile lui din prima semifinală au fost dezvăluite, împotriva regulilor concursului, scrie eurovision.tv. Astfel, oficialii Eurovision au publicat un alt clasament şi au precizat că au creat „un rezultat de rezervă“ bazat pe rezultatele celorlalte ţări care au fost votate similar. „Din cauza unei erori umane, a fost folosit un rezultat colectiv incorect. EBU şi partenerii săi regretă că această eroare nu a fost identificată mai devreme şi vor revizui procesul pentru ca acest lucru să nu se mai întîmple“, se arată în mesajul publicat pe site-ul Eurovision. Primele patru locuri sînt neschimbate, iar Duncan Laurence din Olanda a rămas cîştigător al competiţiei, cu piesa „Arcade“. În urma revizuirii, piesa a mai primit şase puncte, în final avînd 498. O altă schimbare, mai puţin fericită, s-a produs pentru Marea Britanie, clasată ultima în concursul muzical. Astfel, ea a primit un scor mai mic după reevaluarea făcută de oficiali, şi nu a fost singura ţară în această situaţie.

Brexit: Tribunalul va decide dacă Johnson va fi pedepsit pentru minciună

Un tribunal londonez a anunţat joi că va decide miercuri dacă să-l convoace sau nu pe fostul ministru de externe Boris Johnson.


Acesta a fost acuzat că a minţit în privinţa costului aderării Marii Britanii la Uniunea Europeană în cadrul campaniei pentru referendumul din 2016 privind Brexitul, relatează AFP.


Aceste acuzaţii vin din partea omului de afaceri Marcus Ball, ai cărui avocaţi au depus joi o cerere de convocare a lui Boris Johnson, în scopul de a-l trage la răspundere pentru o culpă gravă în exercitarea atribuţiilor.


Potrivit acestor avocaţi, apărătorul pasionat al Brexitului a minţit cu bună ştiinţă, pe cînd era primar al Londrei, pretinzînd că Marea Britanie vărsa 350 de milioane de lire sterline (400 de milioane de euro) pe săptămînă la Bruxelles.

Rusia a simulat un atac în Marea Neagră 

Nave militare ruse au efectuat exerciţii în Marea Neagră, utilizînd rachete de croazieră Kalibr şi sisteme de artilerie, a anunţat joi Flota rusă din această zonă, informează Mediafax.


La exerciţii au participat fregatele Amiral Makarov şi Admiral Essen, precum şi navele de atac Pitlivi şi Smetlivi, relatează agenţia Tass.


"Conform scenariului exerciţiului, fregatele Amiral Makarov şi Amiral Essen au simulat atacarea navelor din grupul de luptă, utilizînd rachete de crozieră Kalibr. Navele de luptă au avut sarcina de a simula respingerea unui atac", precizează Florta rusă a Mării Negre. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load