COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Europa vrea să-şi deschidă frontierele interne pentru turism

Europa vrea să-şi deschidă frontierele interne pentru turism

Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism pînă la începerea verii, au anunţat luni miniştrii de externe din 11 state membre ale Uniunii Europene.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a discutat cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria – toate destinaţii populare pentru germani – prin sistem de videoconferinţă în legătură cu ridicarea progresivă a restricţiilor impuse pentru a limita răspîndirea noului coronavirus, scrie Agerpres.

Restricţiile de călătorie au stopat în mare parte libertatea de circulaţie de care se bucură în mod normal cetăţenii UE. Acum, deplasările transfrontaliere vor fi reluate în etape de statele membre, pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o manieră coordonată.


În prezent, în Germania este în vigoare o avertizare de călătorie care expiră la 14 iunie. Maas a afirmat că va ridica ridica această avertizare pentru ţările europene şi va oferi fiecărui stat vizat orientări privind riscurile infectării cu SARS-CoV-2 pentru călători.

Italia, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie, va primi din nou cetăţeni din alte ţări ale spaţiului Schengen începînd din 3 iunie.

Aceste discuţii se bazează pe liniile orientative prezentate în urmă cu cîteva zile de Comisia Europeană în vederea relansării activităţilor turistice afectate de criza cauzată de COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load