Europa dezamăgită de Zelenski și Poroșenko

Europa dezamăgită de Zelenski și Poroșenko

Uniunea Europeană regretă absența dezbaterilor serioase dintre candidații prezidențiali Vladimir Zelenski și Petro Poroșenko.


Despre aceasta a declarat șeful reprezentanţei UE în Ucraina, Hugues Mingarelli, transmite UNN.


„În ceea ce privește campania electorală din Ucraina, ne pare rău că au existat foarte puține dezbateri serioase între candidați. În ceea ce mă privește, aceasta înseamnă o lipsă de respect față de alegători", îl citează pe Mingarelli UNN. El a menționat că candidații trebuie să fie de acord cu o discuție serioasă, pentru a-şi asigura alegătorii propria orientare politică.


În seara zilei de 19 aprilie, o dezbatere între Zelenski și Poroşenko urmează să aibă loc pe Stadionul Olimpic din Kiev. Pe lîngă posturile de televiziune ucrainene, dezbaterea va fi mediatizată de „Rossia 24", „Rain" și Rusia Today.
Alegerile din Ucraina au avut loc pe 31 martie. Niciunul dintre candidați nu a putut întruni numărul suficient de pentru a cîștiga. Showmanul Vladimir Zelenski și actualul lider al țării, Petro Poroșenko, au trecut în turul doi, acumulînd 30,24 și, respectiv, 15,95% din voturile alegătorilor.


Pe 18 aprilie, Zelenski a prezentat viitoarea sa echipă prezidențială. Potrivit candidatului, în cazul victoriei sale, pentru posturile de conducere vor fi numiţi oameni profesioniști și inteligenți, tineri specialiști, care-şi vor demonstra cel mai bine calităţile necesare.


Anterior, la 17 aprilie, staff-ul electoral al lui Poroșenko a prezentat propriile preferințe privind formatul dezbaterilor. Astfel, echipa candidatului insistă asupra absenței scenei și a separării publicului în funcție de opiniile politice.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load