COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Europa a trăit cea mai caldă iarnă din istorie

Europa a trăit cea mai caldă iarnă din istorie

Iarna 2019-2020 a fost de departe cea mai caldă înregistrată vreodată în Europa, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climat

Între decembrie 2019 şi februarie 2020, temperaturile au fost cu 3,4 grade Celsius peste cele medii înregistrate între 1981 şi 2010, a precizat miercuri, la Londra, serviciul Copernicus.

Temperaturile au fost cu 1,4 grade mai mari decît cele înregistrate în iarna 2015-2016, considerată cea mai caldă iarnă de pînă acum din Europa. Potrivit Copernicus, cele mai afectate de temperaturile ridicate au fost Nordul şi estul Europei .

De asemenea, temperaturi foarte ridicate s-au înregistrat și în Siberia şi Asia Centrală. Acest lucru nu poate fi atribuit doar încălzirii globale, a declarat Carlo Buentempo, directorul Copernicus într-un comunicat. „Temperaturile sezoniere, mai ales cele din afara tropicelor, variază semnificativ de la an la an”, a precizat Buentempo, citat de Agerpres.


„Deşi acesta a fost cu adevărat un eveniment extrem în sine, este probabil ca acest gen de evenimente să fi fost amplificate de tendinţa încălzirii globale”, a mai spus directorul Copernicus.

Copernicus este o organizație non-guvernamentală sprijinită de 34 de țări, care funcționează din 1975, în peste 30 de state europene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load