COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Erdogan: Turcia „nu-și va opri” operațiunea în Siria

Erdogan: Turcia „nu-și va opri” operațiunea în Siria

Turcia „nu-şi va opri” operaţiunea pe care o desfăşoară în Siria împotriva miliţiilor kurde susţinute de Occident, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, respingînd "ameninţările" în acest sens.

„Puţin contează ce spun unii, nu vom opri această operaţiune" care vizează Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în nord-estul Siriei, a declarat Erdogan în timpul unui discurs la Istanbul. "Primim acum ameninţări din dreapta şi din stînga, ni se spune 'Opriţi' (...). Nu ne vom întoarce înapoi”, a insistat Erdogan, scrie Agerpres.

Turcia a lansat miercuri o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva YPG, miliţie kurdă susţinută de ţările occidentale însă calificate drept "grupare teroristă" de către Ankara.


Această operaţiune a stîrnit un val de opoziţie la nivel internaţional. După ce părea că dă undă verde acestei operaţiuni, preşedintele american Donald Trump a ameninţat inclusiv că "va anihila" economia turcă "dacă Ankara va depăşi limitele".

Vineri, Washingtonul a informat că ministrul american al apărării a "încurajat insistent" Turcia, în timpul unei discuţii telefonice cu omologul său turc, "să-şi întrerupă" operaţiunea în Siria.

La rîndul său, UE a criticat vehement ofensiva turcă, iar un ministru francez a afirmat vineri că varianta sancţiunilor este deja "pe masă".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load