Erdogan și Trump ”în război”, politicienii de culoare din Congresul SUA, iar Grecia se confruntă cu inundaţii

Erdogan și Trump ”în război”, politicienii de culoare din Congresul SUA, iar Grecia se confruntă cu inundaţii

Recep Erdogan declară că Donald Trump nu este favorabil impunerii de sancţiuni Turciei în legătură cu achziţia sistemului rus S-400


Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan afirmă că este improbabil ca SUA să impună sancţiuni Turciei în legătură cu achiziţia sistemului rus S-400, întrucît omologul său american, Donald Trump, nu este un susţinător al luării unei astfel de măsuri împotriva Ankarei, relatează agenţia Bloomberg.


Recep Erdogan spune că Donald Trump nu este favorabil impunerii de sancţiuni Turciei în legătură cu achizţia sistemului rus S-400, chiar dacă acestea sînt susţinute de unii oficiali de la Washington.


"Nu cred că Trump gîndeşte la fel ca ceilalţi aflaţi sub conducerea sa", a spus preşedintele turc.


Trump şi-a manifestat simpatia faţă de Turcia în cursul unei întrevederi cu Erdogan, ce a avut loc luna trecută la summitul G20 de la Osaka, afirmînd că Ankara a achiziţionat sistemul antibalistic şi antiaerian S-400 din Rusia, deoarece administraţiile precedente de la Casa Albă au refuzat să furnizeze Turciei sistemul american Patriot.


Erdogan a subliniat că preşedintele american are "autoritatea să anuleze ori amîne CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, n.red.)", făcînd referire la sancţiunile impuse de SUA ţărilor care achiziţionează echipamente militare din Rusia.

Trump afirmă despre mai mulţi politicieni democraţi de culoare din Congresul SUA că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde au venit


Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat despre mai multe membre de culoare ale Congresului de la Washington că ar trebui să se întoarcă în ţările de unde provin, cu toate că trei din cele patru reprezentante democrate vizate de Trump s-au născut în Statele Unite, informează The Associated Press.


"Este atît de interesant să vezi reprezentante democrate progresiste, care la origine vin din ţări ale căror guverne total catastrofale, cele mai rele, corupte şi inepte din toată lumea (asta dacă chiar au guvern funcţional), acum spun, în gura mare şi tăios, oamenilor din Statele Unite, cea mai grozavă şi puternică naţiune din lume, cum ar trebui să fie condus guvernul nostru", afirmă preşedintele Trump într-un mesaj postat duminică pe Twitter.


"De ce nu se duc înapoi să ajute la rezolvarea problemelor locurilor distruse şi devastate de criminalitate de unde au venit. Apoi să veniţi şi să ne arătaţi cum se face", a conchis liderul de la Casa Albă.


Potrivit presei americane, Trump probabil se referea la democratele Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanţilor. Toate cele patru deţin cetăţenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite.

După tragedia din Halkidiki, Grecia se confruntă cu inundaţii


Autorităţile au evacuat duminică zeci de cetăţeni din casele inundate din vestul Greciei la cîteva zile după ce şapte persoane, printre care şi doi români, au murit în urma unei furtuni violente produse în nordul ţării, potrivit Reuters.


Astfel de furtuni severe sînt neobişnuite în Grecia, unde verile sînt de obicei fierbinţi şi uscate.


Inundaţiile care au urmat furtunilor puternice din ultimele zile au avariat drumurile în apropierea oraşelor Nafpaktos şi Patra, ducînd la închiderea unei rute importante de transport pentru cîteva ore.


Nu au fost raportate victime sau persoane dispărute.


"Numeroase case şi magazine sînt inundate în apropierea oraşului Nafpaktos... sînt avariate case, magazine şi maşini", a declarat un oficial din cadrul serviciului de pompieri pentru Reuters.


Şapte persoane, inclusiv şase turişti, printre care şi doi români, au fost ucişi şi peste 100 de persoane au fost rănite joi, cînd o furtună venită peste noapte a lovit nordul Greciei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load