COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Erdogan anunță cînd va avea loc prima rugăciune musulmană în catedrala Sfînta Sofia de la Istanbul

Erdogan anunță cînd va avea loc prima rugăciune musulmană în catedrala Sfînta Sofia de la Istanbul

Catedrala Sfînta Sofia din Istanbul, în prezent muzeu, a fost transformată din nou în moschee după 86 de ani.

Prima slujbă musulmană în acest lăcaș de cult va avea loc pe 24 iulie. Anunțul a fost făcut de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, citat de BBC. Potrivit sursei citate, catedrala a fost transformată în moschee, după ce o instanță a anulat, vineri, statutul de muzeu al acesteiaApărînd decizia instanței, președintele Recep Erdogan a subliniat că țara și-a exercitat dreptul suveran în transformarea ei înapoi în moschee, scrie libertatea.ro.

„Ne vom ruga împreună de vineri, 24 iulie, la Sfînta Sofia şi, astfel, o vom deschide cultului musulman. Ca toate moscheile noastre, ușile Sfintei Sofia vor fi larg deschise pentru localnici și străini, musulmani și non-musulmani”, a declarat Recep Erdogan.
Construită acum 1.500 de ani drept catedrală creștină ortodoxă, Sfînta Sofia a fost transformată în moschee după cucerirea otomană în 1453.
În 1934, Sfînta Sofia a devenit muzeu și este acum trecută patrimoniu mondial Unesco. Islamiștii din Turcia au cerut mult timp ca Sfînta Sofia să fie convertită într-o moschee, dar membrii laici ai opoziției s-au opus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load