COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Epidemia de coronavirus a afectat transportul maritim global

Epidemia de coronavirus a afectat transportul maritim global

Trasportul maritim de mărfuri, puternic dependent de activitatea comercială chineză, este lovit de la începutul anului de epidemia de coronavirus care afectează activitatea în porturi şi cererea de materii prime în China.

O dovadă a acestei evoluţii este faptul că indicele Baltic Dry Index (BDI), indicele de referinţă al preţului transportului maritim de mărfuri în vrac, a atins săptămîna trecută cel mai scăzut nivel de la începutul lui 2016, transmite Noi.md cu referire la Protv.ro.

În cazul navelor din categoria ‘capesize’, cele mai mari nave de transport maritim utilizate în principal pentru cărbune şi minereu de fier, indicele BDI a atins cel mai scăzut nivel de la crearea sa.


„Prăbuşirea recentă are o legătură directă cu epidemia de coronavirus din China şi cu restricţiile impuse ulterior”, concluzionează analiştii de la Capital Economics.

Epidemia de coronavirus a condus la “oprirea completă a mai multor porturi chineze” şi a perturbat serios operaţiunile în altele, a explicat Lars Bastian Rstereng, analist la Arctic Securities.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load