COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elon Musk atenționează asupra pericolului inteligenței artificiale

Elon Musk atenționează asupra pericolului inteligenței artificiale

Elon Musk a tras semnale de alarmă despre pericolul potențial ca inteligența artificială (AI) să extermine specia umană de ani de zile.

În 2016 miliardarul sud-african a declarat că oamenii ar putea deveni echivalentul „pisicilor domestice” pentru noii stăpîni AI. De atunci Musk a cerut în mod repetat reglementări și precauție cînd vine vorba de noile tehnologii AI, relatează stirileprotv.ro cu referire la Business Insider.

Însă din toate proiectele de dezvoltare a inteligenței artificiale aflate în derulare CEO-ul Tesla se declară cel mai îngrijorat de tehnologia DeepMind a Google.


„Pur și simplu natura AI-ului pe care ei îl construiesc este una care zdrobește toți oamenii la toate jocurile”, a declarat Musk într-un interviu acordat New York Times, adăugînd că „vreau să spun că în esență este scenariul din WarGames”

În filmul WarGames, un hacker adolescent se conectează la un supercomputer AI controlat de guvern programat să deruleze simulări de război. Într-o tentativă de a executa un program denumit „Război Termonuclear Global”, AI-ul convinge oficialii guvernamentali de iminența unui atac nuclear din partea Uniunii Sovietice.

Însă Musk nu se referă doar la filme vechi cînd a comparat DeepMind cu „WarGame”. Acesta a declarat de asemenea că AI-ul Google ar putea depăși inteligența umană în următorii cinci ani, chiar dacă nu vom vedea impactul imediat.

„Asta nu înseamnă că toate se vor duce de rîpă în cinci ani”, a afirmat acesta, precizînd că „înseamnă doar că lucrurile vor deveni instabile sau ciudate”.

Musk a fost un investitor în DeepMind la începuturile companiei cumpărate de Google în 2014 pentru peste 500 de milioane de dolari.

Miliardarul a declarat într-un interviu din 2017 că acesta a investit în tehnologie pentru a urmări evoluțiile din domeniul inteligenței artificiale, nu pentru profit.

„Mi-a acordat o mai bună viziune înspre rata în care lucrurile evoluează și cred cu adevărat că evoluează într-un ritm accelerat, cu mult mai rapid decît oamenii realizează”, a declarat acesta în cadrul interviului din urmă cu trei ani.

Potrivit lui Musk, oamenii nu conștientizează ritmul în care se dezvoltă tehnologiile AI „în mare parte fiindcă în viața de zi cu zi nu vedem roboți umblînd în jurul nostru. Poate un [aspirator] Roomba sau ceva. Dar aspiratoarele Roomba nu o să preia controlul asupra

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load