COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Elon Musk a pierdut $770 milioane după prezentarea noului pickup Tesla (VIDEO)

Elon Musk a pierdut $770 milioane după prezentarea noului pickup Tesla (VIDEO)

Averea lui Elon Musk a scăzut cu 768 de milioane de dolari în mai puţin de 24 de ore, potrivit Forbes, după ce, la cel mai recent eveniment al companiei, geamurile noului pickup electric Cybertruck s-au spart, deşi nu trebuia să se întîmple asta.

De ce a avut loc asta şi cine ar fi purtat răspundere nu se cunoaşte, însă inainte de acţiune a fost întrebat dacă este sigur că ar vrea să se facă asta…

În timpul evenimentului de joi, geamurile camionului electric Cybertruck s-au spart în urma unei demonstraţii care ar fi trebuit să arate cît de rezistente sînt, iar Musk a putut fi auzit înjurînd chiar pe scenă înainte de a spune că mai există „loc pentru îmbunătăţiri”.


După incident, valoarea acţiunilor Tesla a scăzut cu 6%, ceea ce a dus la o pierdere de 768 de milioane de dolari pentru Elon Musk doar într-o singură zi. Averea sa este estimată acum la 23.6 miliarde de dolari, fiind astfel poziţionat pe locul 41 printre cei mai bogaţi oameni de pe planetă.

„Este antiglonţ”, a spus Musk despre pickup-ul electric, cu doar cîteva momente înainte ca directorul de design Franz von Holzhausen să demonstreze nu doar o dată, dar de două ori, faptul că geamurile ar putea fi sparte dacă o persoană aruncă obiecte către acestea.

„Nu a trecut prin geam, asta este totuşi bine”, a declarat ironic Musk la scurt timp după ce geamurile s-au spart. Ulterior, după prezentare, cum o face de obicei, afaceristul a postat pe pagina sa de Twitter un filmuleţ înregistrat înainte de prezentare, care arată că geamurile sînt într-adevăr rezistente la obiecte dure.

Anterior, Elon Musk a descris vehiculul ca fiind un camion futuristic, inspirat din celebrul film Blade Runner. Totuşi, criticile faţă de designul vehiculului nu au întîrziat să apară, majoritatea persoanelor comparînd camionul cu cele din jocurile video sau desenele animate. Chiar şi aşa, numărul de precomenzi înregistrate în primele 24 de ore a demonstrat contrariul, caracterul practic şi preţul prevalîndu-i formele.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load