COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Eliberarea green cardurilor a fost oprită

Eliberarea green cardurilor a fost oprită

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că a semnat un ordin prin care suspendă temporar eliberarea permiselor de rezidenţă permanentă (green cardurile) cu scopul de a proteja lucrătorii americani, în plină criză generată de noul coronavirus, transmit joi AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Tocmai am semnat un ordin ce suspendă în mod temporar imigrarea în SUA”, a declarat preşedintele american în briefingul de presă zilnic.

„Aceasta va permite să ne asigurăm că americanii fără locuri de muncă, indiferent de origine, sunt primii care să poată beneficia de locurile de muncă, pe măsură ce economia se redeschide”, a adăugat liderul de la Casa Albă.


Stoparea va fi, iniţial, pe o durată de 60 de zile. Preşedintele Trump a precizat că ordinul ar putea fi reînnoit pentru aceeaşi perioadă, sau pentru o perioadă mai lungă, şi că un al doilea ordin, tot în domeniul imigraţiei, este avut în vedere.

Preşedintele SUA a mai adăugat că această decizie „va păstra resursele de asistenţă medicală pentru pacienţii americani” afectaţi de noul coronavirus.

Contrar a ceea ce a lăsat să se înţeleagă iniţial şeful statului american, sfera de aplicare a ordinului vizează doar permisele de rezidenţă permanentă şi nu pe cele temporare de muncă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load