COVID-19 în MOLDOVA

Elefantul de dimensiunea unui şobolan, redescoperit

Elefantul de dimensiunea unui şobolan, redescoperit

Nu o să-ţi vină să crezi, dar este chiar un elefant - unul de dimensiunea şobolanului, căruia oamenii de ştiinţă îi pierduseră urma de 50 de ani. El a fost redescoperit în Cornul Africii, scrie The Guardian.

Elefantul din specia „Somali sengi“ poate alerga cu aproximativ 30 km/h şi trage pe „trompa“ minusculă furnicile. El nu a mai fost analizat de cercetători din 1968, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Oamenii de ştiinţă l-au descoperit după ce în 2019 au plecat pe urmele lui, urmând sfaturile localnicilor din regiune, dar nu în Somalia, unde au fost făcute cercetările anterioare, ci în Djibouti.


Localnicii au putut identifica creatura din fotografii vechi cu Houssein Rayaleh, de la Asociaţia Djibouti Nature.

Ce au făcut cercetătorii pentru a-l găsi? Ei bine, echipa de oameni de ştiinţă a pus peste 1000 de capcane cu unt de arahide, fulgi de ovăz şi drojdie în diverse locaţii în care ar fi putut fi animalul.

Au prins un astfel de elefant în prima capcană aşezată într-o zonă uscată, stîncoasă, acesta fiind identificat datorită porţiunii de blană de pe coada lui, care îl distinge de alte specii de sengi. În total, capcanele au atras 12 elefănţei. Analiza ADN a arătat că elefanţii somali sengi sunt înrudiţi cu alţi sengi care trăiesc în Maroc sau Africa de Sud.

„A fost uimitor. Cînd am deschis prima capcană şi am văzut micuţul fir de păr de pe vîrful cozii, ne-am uitat unul la altul şi nu ne-a venit să credem“, povesteşte Steven Heritage, un om de ştiinţă de la Duke University din SUA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load