COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Egiptul a anunțat reluarea turismului și a zborurilor aeriene în zonele de agrement ale țării

Egiptul a anunțat reluarea turismului și a zborurilor aeriene în zonele de agrement ale țării

Egiptul va redeschide pe 1 iulie turismul şi traficul aerian în unele din oraşele de pe litoralul Mării Roşii, pentru a recupera din pierderile economice provocate de epidemia de COVID-19, dar în contextul creşterii recente a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, transmit DPA şi AFP.

Turismul şi traficul aerian vor fi reluate în oraşele de pe litoral 'cel mai puţin afectate de virus, de la 1 iulie', a anunţat joi ministrul informaţiilor, Osama Heikal, la televiziune, fără a oferi alte detalii, potrivit agerpres.ro.

El a părut să se refere la staţiunile Hurghada şi Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie, renumite destinaţii de vacanţă pentru turiştii străini.


Miercuri, autorităţile au anunţat că turiştii care vor sosi cu curse charter în staţiuni vor fi scutiţi de taxa de viză pînă la sfîrşitul lui octombrie, măsură menită să revitalizeze turismul, una din sursele principale de venit pentru Egipt.

Ministrul Heikal nu a precizat cînd va fi reluat traficul aerian regulat, suspendat din martie în cadrul măsurilor de limitare a răspîndirii coronavirusului în cel mai populat stat din lumea arabă.

Tot joi, ministrul informaţiilor a mai anunţat că restricţiile de deplasare pe timp de noapte vor fi prelungite cu două săptămîni, pînă la sfîrşitul lunii iunie, dar durata lor zilnică va fi scurtată cu oră. Începînd de duminică, aceste restricţii vor fi în vigoare între orele 20.00 (18.00 GMT) şi 04.00 (02.00 GMT).

De asemenea, magazinele îşi vor putea prelungi programul cu o oră, pînă la 18.00.

Potrivit lui Heikal, guvernul are în vedere o redeschidere din iulie a lăcaşelor de cult în oraşele cu un număr mic de cazuri de COVID-19.

Egiptul, ţară cu 100 milioane de locuitori, a raportat pînă acum 38.284 de infectări cu coronavirus şi 1.342 de decese. De la sfîrşitul lunii mai, autorităţile raportează peste 1.000 de cazuri noi de infectare în fiecare zi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load