Educaţie la un alt nivel! Ce se întîmplă în pauzele de masă în şcolile din Japonia

Educaţie la un alt nivel! Ce se întîmplă în pauzele de masă în şcolile din Japonia

Copii din şcolile din Japonia se bucură de o educaţie aleasă şi de un program strict, ceea ce îi ajută să fie mult mai responsabili şi să lucreze în echipă.

La ora 12 şi 25 de minute cea de-a patra oră de studiu se încheie şi este timpul pentru pauză de masă. 

După ce mulţumesc profesorului pentru cunoştinţele transmise, elevii se spală pe mîini, îşi aşază pe masă obiectele aduse în săculeţ şi apoi se îmbracă cu nişte halate albe, îşi pun bonete pe cap şi o mască de protecţie la gură. În timp ce unul dintre copii curăţă bine masa pe care va fi depozitată mîncarea altul pune cîteva întrebări celorlalţi colegi despre starea lor de sănătate şi despre măsurile igienice luate.

Fiecare copil primeşte apoi gel antibacterian pentru a-şi dezinfecta foarte bine mîinile. Împreună cu copiii delegaţi în acea zi profesorul clasei merge să preia mîncarea de la bucătărie.

Ajunşi înapoi în clasă, fiecare elev are cîte o sarcină, unul împărţind laptele, altul pîinea, supa, peştele şi tot ceea ce este în meniul zilei. După ce fiecare copil primeşte porţia de hrană se face un inventar al alimentelor rămase, iar apoi se trece la mîncat. Profesorul mănîncă întotdeauna alături de elevii săi.
 
Şi după ce masa este terminată, există cîteva reguli pe care copiii trebuie să le respecte. Mai întîi, fiecare cutie de lapte este desfăcută şi apoi spălată de către un elev pentru a putea fi reciclată uşor.

Urmează apoi o perioadă de 20 de minute în care micuţii curăţă clasa, holurile, scările, baia şi sala de gimnastică. După acest efort de echipă fiecare colţişor străluceşte de curăţenie.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load