Eclipsă totală de Soare, Israelul se pregăteşte de război, iar Europa și-a ales liderii

Eclipsă totală de Soare, Israelul se pregăteşte de război, iar Europa și-a ales liderii

Eclipsă totală de Soare, surprinsă în America de Sud

O eclipsă totală de Soare are loc, marți, în regiuni din America de Sud, fenomenul astronomic fiind vizibil în Chile, dar și în Argentina, începînd cu ora locală 13:01 (17:01 GMT).


Chile, care a devenit epicentrul astronomiei mondiale datorită prezenţei unora dintre cele mai performante telescoape din lume, va fi marţi martorul privilegiat al unei eclipse totale de soare, vizibilă de asemenea într-o mare parte din regiunea Pacificului, precum şi din Argentina, transmite protv.ro.


Fenomenul astronomic va debuta la ora locală 13:01 (17:01 GMT) în Oceanul Pacific, iar banda de totalitate, cu o lăţime de peste 150 de kilometri, va ajunge pe coastele chiliene la 16:38 (20:38 GMT), după care va traversa sudul Argentinei, potrivit Fundaţiei chiliene din domeniul astronomiei.


În capitala statului, Santiago de Chile, eclipsa va fi vizibilă cu o totalitate de 92%.

Israelul se pregăteşte pentru un eventual război între Statele Unite şi Iran

Israel se pregătește pentru posibila sa implicare militară în cazul unui conflict militar între Statele Unite şi Iran, a afirmat marți Israel Katz, ministrul israelian de Externe.


"Trebuie să ţinem cont de faptul că posibilele calcule greşite ale regimului iranian ar putea aduce o trecere dintr-o zonă gri spre o zonă roşie, adică un conflict militar, un război în care Iranul va fi lovit puternic", a declarat Israel Katz într-un discurs rostit la Conferinţa Herzliya, transmite  hotnews.ro.


"Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru, astfel că statul Israel continuă să se concentreze pe consolidarea capacităţilor militare, pentru situaţia în care va trebui să reacţionăm la scenariile escaladării tensiunilor", a subliniat ministrul israelian de Externe.

Europa şi-a ales liderii: Ursula von der Leyen, propusă pentru preşedinţia Comisiei Europene, iar Charles Michel, numit la Consiliul European


Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, a anunţat marţi seară Donald Tusk.


"Consiliul European a ajuns la un acord privind viitoarea conducere a instituţiilor Uniunii Europene", a anunţat marţi seară, prin Twitter, preşedintele instituţiei, Donald Tusk.


"Consiliul European o propune pe Ursula von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a adăugat Donald Tusk.


Charles Michel, premier al Belgiei, a fost nominalizat pentru postul de preşedinte al Consiliul European.


Christine Lagarde a fost nominalizată pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE).


Pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a fost propus oficial Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei şi fost preşedinte al Parlamentului UE.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load