EAU susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă

EAU susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă

Oficiali din Emiratele Arabe Unite au afirmat, luni, că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă ce efectua un zbor de rutină către Bahrain, însă autorităţile de la Doha au negat această acuzaţie, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.


Emiratele Arabe Unite susţin că avioane de luptă din Qatar au interceptat o aeronavă civilă. Statul este în continuare izolat din punct de vedere diplomatic


Autoritatea de Aviaţie Civilă din Emiratele Arabe Unite a condamnat incidentul, precizînd că ”vor fi luate toate măsurile legale pentru a asigura siguranţa şi securitatea traficului aerian civil”.


Saif Bin Ahmed al-Thani, directorul de comunicare al Guvernului de la Doha, a negat acuzaţiile lansate de către Emiratele Arabe Unite, afirmînd că acestea sînt ”complet false”.


De asemenea, săptămîna trecută, Qatarul a înaintat o plîngere către Organizaţia Naţiunilor Unite, susţinînd că în luna decembrie un avion de luptă din Emirate a intrat în spaţiul aerian al Qatarului.


Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain au tăiat legăturile diplomatice şi comerciale cu Qatar la 5 iunie, suspendînd rutele aeriene şi maritime către cel mai mare exportator de gaze naturale lichefiate din lume şi care găzduieşte cea mai mare bază militară americană din regiune. Aceste ţări susţin că regimul de la Doha destabilizează regiunea prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida şi printr-o relaţie apropiată cu Iranul. Qatar a respins aceste acuzaţii.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load