Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova

Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova

Forțele distructive încearcă să slăbească și să provoace haos în Moldova, în momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, spune membrul Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Serghei Jelezniak.


"În Moldova, prin eforturile Curții Constituționale și a Partidului Democrat, controlate de oligarhul Plahotniuc, se încearcă organizarea unei lovituri de stat. În momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, forțele distructive încearcă să slăbească statul moldovenesc și să provoace haos" a spus deputatul, transmite ria.ru


Jelezniak a subliniat că Rusia este "pentru obținerea unui consens intern în Republica Moldova, menținerea liniștii și, bineînțeles, a suveranității țării", iar conducerea țării ar trebui "cu respectarea deplină a normelor unei societăți democratice, să rezolve cu înțelepciune problema creată a puterii duble".


"Rusia este gata să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, sperăm că conducerea țării va reuși să facă față crizei. Noi, de semenea, sprijinim pe deplin politica Republicii Moldova de neutralitate militară, sîntem pentru restabilirea unui dialog constructiv, normalizarea și dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești", a adăugat deputatul.


Politicianul și-a exprimat, de asemenea, speranța că "autoritățile moldovenești alese legal vor putea trece cu demnitate de acest test".
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load