Duma a decis cînd va examina problema discriminării mass-media ale FR în Moldova

Duma a decis cînd va examina problema discriminării mass-media ale FR în Moldova

Duma de Stat va examina în cadrul ședinței plenare din 24 ianuarie rezoluția înaintată Camerei Deputaților de către Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI referitor la inadmisibilitatea discriminării mass-mediei rusești în Moldova.

Informația le-a fost comunicată jurnaliștilor, marți, de prim-vicepreședintele Dumei de Stat Ivan Melnikov, relatează NOI.md cu referire la presa rusă.

"Mîine va fi examinat proiectul de rezoluție al Dumei de Stat privind declarația Dumei de Stat referitor la inadmisibilitatea discriminării mass-mediei rusești în Republica Moldova. Proiectul fiind înaintat la propunerea Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri cu CSI", a spus el.

La 7 decembrie 2017, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, în regim de urgență, Legea, care interzice retransmiterea emisiunilor informaționale, informațional-analitice, politice și militare din țările cu care nu a fost ratificată Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, inclusiv Rusia. Interzicerea vizează, întîi de toate, canalele de televiziune din Rusia, care sînt retransmise în Moldova de către posturile de televiziune locale. Cine va încălca legea respectivă riscă amenzi de pînă la 4 mii dolari SUA, iar pentru încălcarea repetată - pînă la 5 mii dolari SUA. Legea a fost publicată la 12 ianuarie și va intra în vigoare peste 30 de zile.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load