Două noi piramide egiptene, deschise publicului

Două noi piramide egiptene, deschise publicului

Autorităţile egiptene au permis, sîmbătă, accesul turiştilor în două piramide din Dahshur, în sudul oraşului Cairo, şi au dezvăluit o colecţie de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be.


O piramidă construită pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii a faraonilor din Egipt, şi o alta vecină au fost accesibile publicului pentru prima dată din 1965, a anunţat ministrul Antichităţilor, Khaled al-Anani.


Sarcofage au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice la Dahshur, a mai afirmat ministrul.


“Mai multe sarcofage în piatră, argilă şi lemn au fost descoperite, unele conţinînd mumii în stare bună”, a spus el.


În situl de la Dahshur, la o oră distanţă de Cairo, pe rîul Nil, sînt mai multe piramide.


Un vechi zid, lung de 60 de metri, la sud de o altă piramidă, cea a faraonului Amenemhat II, a fost de asemenea deschis, potrivit ministrului.


Nu departe, săpăturile au scos la iveală măşti funerare şi unelte pentru tăierea pietrei, datînd din anii 750 - 332 înainte de Hristos.


De mai mulţi ani, autorităţile egiptene anunţă regulat descoperiri arheologice cu scopul, între altele, de a relansa turismul, afectat de instabilitatea politică şi atentate în ţară, după revoluţia din 2011. Sectorul a cunoscut o relativă ameliorare în 2018.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load