TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aproape 2.000 de moldoveni ,,trăiesc” pe o singură adresă la Galați

Aproape 2.000 de moldoveni ,,trăiesc” pe o singură adresă la Galați

La o secţie de votare din oraşul Galaţi s-a prezentat pînă la prînz o singură persoană, egalînd recordul de prezenţă înregistrat la alegerile europarlamentare. De altfel, secţia este cunoscută drept una la care nu merge nimeni.

Record greu de egalat. La o secţie de votare din oraşul Galaţi s-a prezentat o singură persoană. Secţia de votare numărul 45 din Galaţi are 1.960 de persoane pe lista electorală, dintre care 1.899 de persoane locuiesc la aceeaşi adresă. Este vorba despre o adresă la care există mutări fictive pentru cetăţenii moldoveni care solicită carte de identitate din România. Dacă în alţi ani prin secţia de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019 s-a prezentat o persoană. La alegerile prezidenţiale de pe 10 noiembrie, pînă la ora 14.00, s-a prezentat tot o singură persoană, iar numărul va rămîne probabil neschimbat.

„Din 1.960 de persoane înscrise în lista electorală permanentă, 1.899 de persoane se află la aceeaşi adresă. Din cele 1.899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singură persoană. (...) Nu mă aştept ca numărul alegătorilor de azi să crească, la europarlamentare s-a prezentat tot o singură persoană”, a declarat, pentru mediafax, preşedintele Secţiei de Votare nr. 45 Galaţi, Mariana Robea.

Existenţa în acte a unui număr foarte mare de cetăţeni moldoveni la o singură adresă este anchetată de poliţişti şi procurori, iar cazul a ajuns în faţa instanţei. Autorităţile încearcă să afle dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutaţii fictive.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load