COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Două femei au rămas blocate la Cercul Arctic din cauza COVID-19

Două femei au rămas blocate la Cercul Arctic din cauza COVID-19

Primele două femei din istorie care au petrecut iarna la Cercul Arctic fără un bărbat alături, au fost obligate să îşi prelungească şederea din cauza blocajelor globale impuse de pandemia de COVID-19, scrie NBC News.

Sunniva Sorby, în vîrstă de 59 de ani din Canada, şi Hilde Fålulm Strøm, 52 de ani din Norvegia, co-fondatoare ale campaniei Hearts in the Ice, au pornit în august spre arhipelagul Svalbard, situat între continentul norvegian şi Polul Nord, pentru a colecta date de mediu şi a duce o campanie de sensibilizare privind schimbările climatice, transmite Mediafax.ro.

Cele două trebuiau să se întoarcă în ţările lor la începutul lunii mai, dar nava care trebuia să plece să le ia a fost blocată în port din cauza restricţiilor globale de călătorie.


„Am vărsat cîteva lacrimi”, a declarat Strøm pentru NBC News în timpul unui apel video. „Eşti speriat şi te simţi mic în acest mediu mare”, a continuat acceasta.

Exploratoarele spun că nu ştiu cînd se vor întoarce acasă, dar pînă cînd se va întîmpla acest lucru, ele îşi continuă rutina obişnuită. Pe lîngă adunarea datelor necesare pentru studiile lor, cele două încearcă să se menţină active şi desfăşura activităţi normale, cum ar fi vizionarea de filme, dansul şi gătitul.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load