Dosarul WikiLeaks: Încă o persoană a fost arestată

Dosarul WikiLeaks: Încă o persoană a fost arestată

Chelsea Manning, fost analist de informaţii în cadrul forţelor armate americane şi una din principalele surse ale site-ului WikiLeaks, a fost închisă din nou după ce a refuzat să depună mărturie într-un caz care îl vizează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.


Moira Meltzer-Cohen, membră a echipei juridice a lui Manning, a declarat că sînt "dezamăgiţi" de decizia judecătorului.


"În 2010, Chelsea a luat o decizie principială de dezvăluii lumii adevărata natură a războiului asimetric modern", a adăugat Moira Meltzer-Cohen.


Manning, care deja a petrecut 62 de zile de detenţie în 2019 pentru sfidarea instanţei, riscă acum pînă la 18 luni de închisoare şi o amendă între 500 şi 1000 de dolari pe zi în cazul în care refuză în continuare să coopereze cu autorităţile americane.


În anul 2013, Chelsea Manning a fost condamnată la 35 de ani de închisoare după ce a fost găsită vinovată de spionaj în urma dezvăluirii de informaţii militare secrete pe WikiLeaks. În 2010, Manning a transmis către WikiLeaks cîteva sute de mii de documente clasificate ale autorităţilor americane.


Manning a fost eliberată în anul 2017, după ce preşedintele Barack Obama i-a comutat sentinţa în ultimele zile ale mandatului său.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load