Donald Trump a ajuns la Hanoi pentru summit-ul cu Kim Jong-un

Donald Trump a ajuns la Hanoi pentru summit-ul cu Kim Jong-un

Donald Trump a ajuns, marți seara, în Hanoi, capitala Vietnamului, acolo unde în următoarele două zile va avea loc al doilea summit cu liderul suprem din Coreea de Nord, Kim Jong-un.


Preşedintele Statelor Unite a zburat cu aeronava prezidenţială Air Force One și a aterizat pe aeroportul internaţional Noi Bai din capitala Vietnamului puţin înainte de ora locală 21.00 (16.00 ora Moldovei).


Trump a ajuns în Hanoi cu cîteva ore după sosirea lui Kim Jong-un, care a călătorit circa 3000 de kilometri cu trenul. Drumul liderului nord-coreea a durat trei zile.


Trump şi Kim s-au mai întîlnit o singură dată, anul trecut, în Singapore. Acordul de principiu semnat atunci pentru denuclearizarea peninsulei coreene nu a fost urmat de rezultate notabile, iar SUA au insistat pentru rămînerea în vigoare a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord. În Vietnam, ei vor avea o primă întrevedere miercuri seara, urmată de un dineu, precizează Reuters.


Fiecare va fi însoţit de doi oaspeţi şi de interpreţi, a anunţat purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Sarah Sanders. O a doua întîlnire va avea loc joi. 
 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load