COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Doi tineri răniți și fără apă sau mîncare au fost salvați după 19 zile

Doi tineri răniți și fără apă sau mîncare au fost salvați după 19 zile

Doi tineri de 23 de ani, care au mers în parcul național Kahurangi din Noua Zeelandă, s-au lovit, au rămas fără provizii, au îndurat vremea potrivnică şi au fost găsiţi după aproape trei săptămîni de cînd au plecat de acasă, în sălbăticie.

Jessica O’Connor și Dion Reynolds au plecat în Parcul Național Kahurangi, al doilea cel mai mare parc național din Noua Zeelandă, pe data de 9 mai, într-o aventură estimată la o durată de 6-7 zile, a notat BBC.

Din cauza ceţii, la un moment dat, cei doi şi-au pierdut echilibrul şi au căzut, fiind răniți. Tânăra, instructor de caiac, s-a lovit la spate, iar tînărul, de meserie bucătar, şi-a luxat glezna.


Imediat după incident, cei doi au reuşit să găsească o zonă cu apă, au aprins un foc şi au rămas acolo. Aveau mâncare suficientă pentru aproximativ o săptămînă, dar căutarea a început abia pe 18 mai.

După 9 zile de căutări şi aproape 19 de cînd au plecat de acasă, speranţele ca tinerii să fie găsiţi se diminuaseră.

Dar astăzi, salvatorii aflaţi într-un elicopter care survola zona au remarcat un fum şi s-au apropiat, găsindu-i în viaţă.

Şeful operaţiunii de salvare a spus că perechea era OK, dar că cei doi nu mâncaseră de cîteva zile şi, în plus, au fost nevoiţi să îndure ploile abundente şi temperaturile scăzute. „Au făcut ce trebuie. Au rămas pe loc și s-au făcut vizibili”, au explicat autorităţile din Noua Zeelandă.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load