Doi tineri, miliardari fără niciun an de studii la universitate

Doi tineri, miliardari fără niciun an de studii la universitate

Henrique Dobugras şi Pedro Franceschi în vîrstă de 23 şi, repectiv, 22 de ani sînt fondatorii Brex Inc. – o companie de fintech care este în prezent e cotată la 2,6 miliarde de dolari şi care are o poveste neobişnuită.


Pe cînd avea 14 ani, Henrique Dobugras şi-a înfiinţat propria companie- un producător de jocuri video- pe care a închis-o după ce a primit notificări referitoare la încălcarea unor drepturi de autor.


În 2016, cei doi tineri aveau să se înscrie la Universitatea din Stanford, dar nu au terminat nici măcar primul an înainte de a fonda Brex, care a devenit una dintre cele mai populare companii din domeniu.


Produsul cheie în compania creată de cei doi este un card de credit pentru start-up-uri şi angajaţii acestuia care se bazează pe date în timp real, faţă de tradiţionalele scoruri de credit. Factorul ce estimează compania la cota de 2,6 miliarde de dolari este posibilitatea unei extinderi spre alte tipuri de businessuri.


Firma a introdus, de asemenea, carduri de credit pentru e-commerce şi comapanii de cercetare în domeniul medical. Pe lîngă start-up-uri, Brex plănuieşte să lucreze şi cu firme mai mari, axîndu-se în mod special pe managementul cheltuielilor.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load