COVID-19 în MOLDOVA

Doi bărbați au încercat să „mineze” traseul cortegiului lui Putin

Doi bărbați au încercat să „mineze” traseul cortegiului lui Putin

În orașul Ekaterinburg (Rusia) au fost reținute două persoane suspectate de plasarea machetei unui explozibil pe traseul cortegiului lui Vladimir Putin, a relatat purtătorul de cuvînt al Serviciului de presă al Direcției MAI pentru regiunea Sverdlovsk Valeriu Gorelîh.

La 9 iulie, în ziua vizitei lui Putin, doi bărbați au ambalat într-o cutie de încălțăminte o sticlă și niște pietre, înfășurate cu fire și bandă izolantă și au plasat-o pe șosea în direcția Aeroportului Kolițovo unde se îndrepta Președintele după participarea sa la summitul GMIS și întîlnirea cu studenți, transmite ria.ru.

Înregistrarea video cu verificarea machetei explozibilului artizanal a fost publicată pe YouTube.


„Reprezentanții MAI au identificat și reținut nu unul, ci doi eventuali organizatori ai acestei agitații – localnici cu antecedente penale”. Aceștia consumau băuturi alcoolice, observînd cît de des mașinile de patrulare circulă pe drumuri”, a spus interlocutorul agenției.

Poliția consideră că suspecții au hotărît spontan să-i pedepsească pe oamenii legii pentru că ei de nenumărate ori i-au atras la răspundere penală”.

Potrivit lui Gorelîh, răufăcătorii au fost reținuți în ziua următoare după incident. În cadrul interogărilor aceștia au recunoscut că au dorit să verifice operativitatea polițiștilor.

Cazul este investigat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load