Doi bărbați au împărţit tot ce au cîștigat la loterie

Doi bărbați au împărţit tot ce au cîștigat la loterie

Un francez şi un belgian au încasat fiecare 32 de milioane de dolari, împărţind astfel marele premiu (jackpot) al loteriei Euromillions, au anunţat miercuri reprezentanţii operatorului Francaise des Jeux (FDJ), citaţi de AFP potrivit Agerpres.

FDJ nu va dezvălui oraşul şi numele cîştigătorului francez, nici punctul de vînzare de unde acesta şi-a cumpărat biletul de loterie, decît după ce va fi înmînat suma obţinută de acel participant, care nu a contactat deocamdată loteria franceză şi care are la dispoziţie 60 de zile pentru a îşi revendica premiul. 

Înfiinţată în 2004, loteria Euromillions reuneşte peste 20 de milioane de jucători care participă cu regularitate la extrageri organizate în nouă ţări (Franţa, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Irlanda, Austria, Elveţia şi Luxemburg). În 2016, Euromillions a plătit premii în valoare de 1,4 miliarde de euro (în 2015, suma cîştigurilor fiind de 1,5 miliarde de euro). 

Recordul loteriei Euromillions este deţinut din 27 octombrie 2014 de un portughez, care a încasat 190 de milioane de euro, şi de un cuplu britanic, care a cîştigat în 2012 aceeaşi sumă, ce reprezintă plafonul maximal al acestei loterii. 

În Franţa, cel mai mare cîştig - 170 de milioane de euro - a fost obţinut în noiembrie 2012 cu un bilet vîndut în regiunea Alpes-Maritimes.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load