TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a avut o întrevedere cu Lukașenko

Dodon a avut o întrevedere cu Lukașenko

Președintele Igor Dodon a întreprins o vizită de o zi în Republica Belarus, în cadrul căreia s-a întîlnit cu omologul său Alexandr Lukașenko.

Șeful statului a apreciat înalt dezvoltarea dinamică a relațiilor bilaterale, în special în domeniul comercial-economic.

„Am exprimat recunoștință partenerilor belaruși pentru oferirea unui vast acces pe piața Belarusului a producției agricole din Moldova, dar și pentru asistența tehnică acordată anterior țării noastre, la solicitarea mea”, a declarat Dodon.


Demnitarul i-a mulțumit omologului său pentru sprijinirea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, precum și pentru facilitarea lansării de zboruri directe între Chișinău şi Minsk.

„Am subliniat necesitatea aprofundării parteneriatului în domeniul industrial, în special, în realizarea proiectelor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse care sînt de calitate înaltă și se bucură de cerere pe piața Moldovei”, a subliniat Dodon.

Totodată, el a acceptat invitația lui Alexandr Lukașenko de a participa la ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc pe 21 iunie, la Minsk.